Det er svært at sige hvor mange par der er barnløse, men kvalificerede bud ligger mellem hvert 5. og hvert 7. par i den fødedygtige alder. Hyppigheden af barnløshed afhænger dels af kvindens alder, mandens sæd og parrets generelle helbred og livsstil.

Kvindelige årsager til barnløshed skyldes ofte alder, manglende ægløsning, lukkede æggeledere, PCOS – polycykliske ovarie syndrom, udfordringer med stofskifte og endometriose. Mandlige årsager til barnløshed skyldes som regel dårlig sædkvalitet og for få sædceller. Mandens alder betyder ikke nær så meget som kvindens, ofte er sæden hos ældre mænd næsten lige så god som hos yngre mænd. Og endelig er der uforklarlig barnløshed. Nogle par er barnløse uden man kan sige et ord om de præcise årsager til deres barnløshed.

Men der er håb! Zoneterapi har hjulpet mange par til graviditet. Også i forbindelse med insemination eller IVF-behandling, er det en særdeles god ide, at supplere med zoneterapi. Dels fordi en ganske almindelig udrensning af kroppen kan være guld værd i denne forbindelse. De mange affaldsstoffer, som gennem årene har aflejret sig i kroppen, kan svække dine organer og hæmme de naturlige processer i kroppen.

Hvis der er knas i hormonsystemet, manglende eller uregelmæssige menstruationer, kan zoneterapi afhjælpe ubalancer her. Livmoderslimhinden kan stimuleres osv. Hvis mandens sædkvalitet/mængde er for dårlig, er det også en god ide, at behandle ham.

Et pilotprojekt har vist, at zoneterapi har en signifikant virkning på follikler i æggestokkene. Så måske kan zoneterapi også blive et behandlingstilbud til de kvinder, der ikke tåler eller ønsker hormonbehandling. Forsøget er dog kun baseret på 8 kvinder, og resultaterne bør derfor tolkes med forsigtighed 🙂 I disse år, bliver der forsket mere og mere i zoneterapiens effekt for barnløse par.

Der er mange solstrålehistorier, men selvfølgelig er der også behandlinger, der ikke giver de resultater, man gerne vil opnå. Det er selvfølgelig vigtigt at tilføre kroppen de nødvendige kosttilskud og samtidig kigge på kosten.